Mis gibi kokan portakallarımızı reçel yapmasak ayıp olurdu... Çok pratik hem de çok lezzetli, reçeli denemek isteyenlere buyurun tarifi
Malzemeler,
4 adet mis portakal :)
1 adet limon
2 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Portakalları ve limonu iyice yıkıyoruz. Tencerede üstlerini geçecek şekilde soğuk su koyup kaynayıncaya kadar haşlıyoruz... Bunu 3-4 kez tekrar edelim acılığını alacak...
sobada bu işlemi yapmak tasarrufta sağladı |
Bu şekilde fokurdamasa da kaynamaya en yakın olduğu sıralarda suyunu değiştirdim |
limonu unutunca ocakta onun için bu işlemi yaptım |
Kaynayan sularını atmadım temizlikte kullanacağım. Sirke kokusuna karşı biraz da bu sudan eklemeyi düşünüyorum |
Bu işlemden sonra portakallarımızı ve limonu dilimliyoruz. Ben kalınca dilimledim hafif acı bir tat oldu bu yüzden siz daha ince dilimleyin... |
Portakal ve limon dilimlerini tencereye güzelce dizip 2 bardak şekeri ekliyoruz. |
AFİYETLER OLSUN... BENİM İÇİN EN KEYİFLİ NOKTASI BAHÇEMİZDEN OLAN PORTAKAL VE LİMONU BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEKTİ... YAZ GÜNLERİ DE SOFRAMIZDA OLACAKLARI İÇİNDE AYRICA MUTLUYUZ... |
Kavanozlama İçin,
Cam ağzı geniş bir kavanoza hemen dizip şerbetini de döküp kapağını sıkıca kapatalım.