31 Temmuz 2014 Perşembe

BİTMEYEN KAN DAVAMIZ; SİNEKLERE KARŞI ÖNLEMLER

Nasrettin Hoca misali eşekten düşen olarak her tarafım sinek ısırıkları ile kabartılmış vaziyetteyken bu yararlı yazıyı sizlerle paylaşıyorum



Böcek Sokmalarından Koruyucu Önlemler

Yaz mevsiminde beyaz, yeşil veya krem renkli giysileri tercih ederseniz böcekler sizi rahat bırakır. İnce, fakat kolları ve bacakları kapayan giysiler giymekte yarar var. Yüzünüze, ellerinize ve kollarınıza karanfil ya da lavanta yağı sürerseniz, sinek ve böceklerin size yaklaşmasını engellemiş olursunuz. 500 ml yüksek kalitede zeytinyağına 5 damla uçucu karanfil veya lavanta yağını karıştırın ve bu yağı masaj yapar gibi açık bölgelerinize yedirin. Alkol kokusunu da sinek ve böcekler sevmez, bunu vücuda sürülebilirsiniz. Itırotu yapraklarını avucunuzda önce biraz ezip, bu yapraklarla kol ve bacaklarınızı ovun. Itırotu kokusunu çoğu sinek sevmez.

Böcek Sokmalarında Yapabileceklerimiz
1. Böceğin soktuğu bölgeye hemen buz koyun veya soğuk kompres yapın ya da sokulan bölgeyi akan soğuk suya tutun.
2. Arı veya eşekarısı sokarsa arının iğnesini dikkatli bir şekilde çıkarın.
3. Lahana yaprağının suyunu sıkın, bu suyu sokulan bölgeye bolca sıvayın. Bu özellikle arı ve eşekarısı sokmasında zehrin dağılmasını engeller.
4. Eğer böcek sokulan nokta aşırı derecede kaşınıyorsa, şu uygulamaları yapabilirsiniz: Kuru soğan suyu veya kuru soğan enine kesilip direkt sokulan noktanın üzerine basılır. Sirkeye tuz ilave edilir ve pamuklu bir bezle bölgeye kompres yapılır. Taze sıkılmış limonun suyu ağrıya karşı da iyi gelir. Suda çözülmüş maya ve taze fesleğen yaprağını ezip üzerine basın.
5. Sokulan bölgede iltihaplanmayı engellemek için bir damla kızdırılmış bal mumu damlatın.
6. Bir kabın içine bir tatlı kaşığı killi toprak koyup su ile karıştırarak bir lapa kıvamına getirin ve üç damla eterik nane yağı karıştırıp bölgeye sıvayın.
7. Taze maydanozu ince ince kıyın, temiz bir pamuklu beze koyarak sokulan bölgeyi sarın.
8. Kaşınan bölgeyi lütfen kaşımayın, onun yerine kendi tükürüğünüz ile tekrar tekrar nemlendirin.
9. Arı sokmasında sokulan yer ıslatılır. En ideali sokulan kişinin kendi tükürüğü ile ıslatmasıdır. Üzerine toz şeker dökün, şeker zehri alır.
10. Doğada yürüyüşte bir böcek sokması durumunda bir sinirli ot (yaraotu) yaprağını çiğneyip lapa haline gelince sokulan yerin üzerine koyun. Kaşıntı ve iltihap önlenmiş olur. Sinirli otun dar ya da geniş yapraklı iki türü de kullanılabilir.
11. Böcek sokması sonrasında sokulan yeri tükürüğünüzle ıslatıp üzerine tuz dökerseniz yara oluşmasını önlersiniz.
12. Soğuk saklanmış lor peynirinden hazırlanan bir sargı, böcek sokulması sonrasında şişmeyi ve kaşıntıyı önler.
13. Böcek sokması sonrasındaki kızarıklığa sirkeli su kompresleri ve rendelenmiş çiğ patates sargıları iyi gelir.
14. Böcek sokulan bölgeye oğulotu yapraklarını ezip bastırırsanız hem ferahlık verir, hem de olası iltihap durumu önlenir.
KAYNAK: http://www.bugday.org/portal/haber_detay.php?hid=7320

BİRDE KADIKÖY VE ÜSKÜDAR ÇEVRESİNDE YAŞAYAN DOSTLARIMDAN NİDA DEDİ Kİ 'MUSLUK SULARI BOK GİBİ KOKUYOR BİR ARAŞTIR NEDİR BU ALLASEN' BİLGİSİ OLAN BANA DÖNÜDÖNÜ VERSİN KAMUOYUNU AYDINLATACAĞIM 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder